Scannen

Het scannen of digitaliseren van fotografisch beeldmateriaal

Er zijn verschilende redenen om fotografisch beeldmateriaal om te zetten naar een digitaal beeld.

Dit zijn maar een paar voorbeelden waarom u uw fotografisch beeldmateriaal wilt digitaliseren. Bij fotoscan is de meest voorkomende redenen die wij tegenkomen voor digitaliseren: het behoud van het beeldmateriaal. Over het verval van fotografisch beeldmateriaal vindt u hier meer informatie.

Fotoscan zorgt een perfecte digitale kopie

Vanuit een passie voor fotografie hebben wij ons gespecialiseerd in het digitaliseren van fotografisch beeldmateriaal. Nadat aan het einde van de 90er jaren de kleurendoka de deur is uitgegaan zijn wij gestart met het digitaliseren. Sinds de beginperiode is voortdurend onderzocht hoe het beeldmateriaal op een zo goed mogelijke manier vertaald kan worden naar een digitale vervanging en hebben wij geïnvesteerd in apparatuur en kennis. Dit heeft er toe geleid dat steeds meer particulieren, vakfotografen en musea ons weten te vinden. Inmiddels voeren wij opdrachten uit voor particulieren, vakfotografen en musea. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit, waarbij we de kosten voor u zo laag mogelijk proberen te houden.

Wij houden rekening met uw wensen door bij elke opdracht de verwerking in overleg met u af te stemmen. Of het u als particuliere opdrachtgever nu gaat om een familiealbum met de herinnering, of u als vakfotograaf vooral om de presentatie van het beeld, of als archivaris om de collectie: wij houden rekening met uw eigen specifieke wensen.

Het door ons gedigitaliseerde beeld kan voldoen aan de hoogste eisen en is geschikt voor alle doeleinden voor nu en later. Zo zijn wij onder andere bekend met eisen die gesteld worden door het internationale stockbureau Science Photo Library en met de eisen die opgesteld zijn voor fotografisch materiaal binnen het nationale programma Metamorfoze.

Als u wilt kunnen wij de werkzaamheden als een digitaliseringsproject uitvoeren. Het digitaliseren houdt onder andere in het koppelen van het beeld met uw digitale archiveringssysteem. Meer hierover vindt u op de project pagina.