Scannen

Professionele opties

TIFF Indien u dit aangeeft worden de bestanden opgeslagen met het TIFF formaat 8 bits of 16 bits. Omdat wij alles standaard met 16 bits verwerken zijn de extra kosten alleen de kosten voor opslag op DVD. Opslag van het TIFF formaat is altijd met het Adobe RGB (1998) profiel ingesloten. Het TIFF formaat is aanzienlijk groter dan het JPEG formaat.

Teksten op diaraampjes Als er informatie op uw dia raampje staat en u wilt deze gebruiken voor het koppelen met uw archief en het toevoegen aan het beeldbestand als IPTC tag, dan is het mogelijk van deze tekst een opname te maken. Dit is vooral van belang als uw analoge archief al een koppeling heeft met een digitaal archiveringssysteem.

Overzetten glasraampjes Het digitaliseren van een dia tussen glas geeft vaak een minder resultaat. Dit heeft verschillende oorzaken en onstaat onder andere door: de anti newton structuur van het glas, de vorming van een melkachtige waas na enkele jaren en een mogelijke vochtophoping. Voor een goed resultaat en archivering voor lange termijn adviseren wij altijd de dia's over te zetten naar een raampje zonder glas. Wij kunnen het overzetten naar een ander raampje tegen een schappelijk tarief aanbieden.

Archiveren Wij kunnen de aangeboden negatiefstroken of dia's terugzetten in een archiveringssysteem, zodat u alles op orde retour ontvangt. Informeert u naar de mogelijkheden.