Scannen

Standaard

U hoeft geen professional te zijn om te kunnen profiteren van onze professionele standaard.

Op formaat snijden ook wel croppen genoemd. Wij scannen standaard groter dan het beeldformaat en snijden daarna het beeld op formaat. Het croppen doen wij met behoud van het maximale bruikbare deel van het beeld, dus net langs de rand. Portretformaten zetten wij recht.

Krascorrectie Voor het scannen wordt elk beeld van aanhangend stof ontdaan. Door het gebruik van de Coolscan 9000ED worden vastzittend stof en krassen optimaal gecorrigeerd. Deze in-scanner correctie is de beste die wij kennen en presteert ook aanzienlijk beter dan de Coolscan 5000ED. Een vergelijking tussen beide scanners vindt u hier. In geval van zwart-wit wordt geen gebruik gemaakt van de in-scanner optie en corrigeren wij het beeld met de hand.

Helderheid en contrastcorrectie. Helderheid en contrast worden bijgesteld met een optimaal histogram. We letten daarbij op dat getoonde helderheid en contrast bij de belichtingsomstandigheden van de opname passen en de donkere partijen nog juist voldoende tekening vertonen.

Kleurcorrectie. Het digitale beeld wordt zo goed als mogelijk op kleur gebracht. Bij dia positieven vergelijken we het digitale beeld op een gecalibreerde monitor met het origineel op een 5000k lichtpaneel. Het digitale beeld wordt zo bijgesteld dat deze zo goed als mogelijk overeenkomt, tenzij de kleuren vervaagd zijn. Bij kleurnegatief maken we gebruik van een database met karakteristieken van het filmtype en stellen wij bij op basis van herkenbare tinten en algehele kleurbalans.

Beeldcontrole Wij controleren elk beeld bij 100% vergroting en corrigeren onregelmatigheden.

Vervaagde kleuren proberen wij zo goed als mogelijk met de hand tijdens correctie te herstellen. Dit geeft een beter resulaat dan een ingebouwde scanner optie.

Rode ogen halen wij, tenzij u anders aangeeft, tijdens correctie even weg.

JPG wordt standaard met de hoogste Q factor en het sRGB IEC61966-2.1 profiel ingesloten, opgeslagen.

Naamgeving van de bestanden volgens uw wens. Als u niets opgeeft hanteren wij een eigen nummering.

Opslag. Speciaal voor opslag van uw kostbare beeldmateriaal importeren wij de Archive gold MAM-A DVD-R en CD rom. Volgens opgave van de fabrikant heeft deze een houdbaarheid van 300 jaar en is de op één na best houdbare opslag optie die wij kennen.