2013

09-08

Nieuw jasje, nieuwe inhoud

Onze site is geheel vernieuwd. Onder de blog pagina zullen met regelmaat artikelen verschijnen die u op de hoogte houden van fotografie, digitalisering, archivering en interessante exposities.


2011

09-08

Levering van uw scans op M-Discs garandeert generaties lang het behoud van uw unieke materiaal

Wij beschikken over de mogelijkheid uw unieke beeldmateriaal op de M-Discs DVD op te slaan. M-Disc geproduceert door Millenniata is de enige echte permanente manier van opslaan van gegevens met een voorspelde houdbaarheid en leesbaar via een normale DVD speler. Het materiaal uit USA is uitvoerig getest en vergeleken met vijf andere optische door de US Department of Defense waarbij geen data verlies meetbaar was.

2010

01-10

Fotoscan sponsor van het Nederlands Fotogenootschap

Nederland kent honderden instellingen met een fotocollectie. Het Nederlands Fotogenootschap bundelt de kennis en ervaring van de instellingen die deze fotocollecties beheren.

12-03

Koninklijk Instituut voor de Tropen en Tropenmuseum.

De middenformaat collectie en een deel van de kleinbeeld collectie is afgerond. Het Tropenmuseum werkt hard om het prachtige materiaal te voorzien van achtergrond informatie. Het al beschikbare materiaal met voorstellingen uit alle tropenlanden is te bezichten op de site van het Tropenmuseum.

2009

09-12

Stedelijk Museum de Lakenhal Leiden

Reactie van museumfotograaf en deskundige van het Stedelijk Museum de Lakenhal over een vergelijkende test bij verschillende scanservices:

"Ik wilde u nog wel adviseren uw faciliteiten actief aan de diverse musea in den lande aan te bieden gezien de door u geleverde kwaliteit en service. Met name in kleurweergave en nog meer in de juiste weergave van de contrastomvang staat u aan de top. Mijn aanbeveling als deskundige en als museumfotograaf mag u daar aan toevoegen."

01-12

Coolscan 9000ED voor kleinbeeld.

Na enige vergelijkende testen met de Coolscan 5000ED is nu definitef het besluit genomen de Coolscan 9000ED ook in te zetten voor de niet budget kleinbeeldscans.

2008

30-07

"Vier maten rust" expositie Oosterend Present.

Woensdag 30 juli om 14.00 uur, een dag voor Oosterend Present opent Willem van den Berg de deur van de doopsgezinde kerk in de Peperstraat te Oosterend om zijn Fine Art Photography aan het publiek te tonen. Zaterdag op het einde van de laatste dag van Oosterend Present zullen de deuren weer sluiten. In de doopsgezinde kerk kunt u meebeleven wat met het oog van de camera is vastgelegd en vervolgens met passie digitaal op papier is gezet. Bij de verbeelding op papier lijkt soms de grens tussen fotografie en aquarel of olieverf te vervagen. Willem bereikt dit onder andere door de manier van fotograferen en verwerken, gecombineerd met papier op basis van katoen. Te zien zijn vier kleine series waaronder een serie zwart/wit natuuropnames rond Oosterend, daterend uit de periode dat Willem nog op Texel woonde. Het overige werk: een kleurenpalet in rood, detail opnames en naturel landschappen, zijn gemaakt op locaties variƫrend van Nederland, Spanje, Amerika tot Australiƫ.

29-05

Ministerie van LNV

Voor het Ministerie van LNV is de gehele collectie dia positieven gedigitaliseerd. Het ministerie waardeert de kwaliteit en vindt vooral de webindexpagina's erg handig.

03-06

Koninklijk Instituut voor de Tropen en Tropenmuseum.

Een opdracht van het Tropenmuseum is gestart. De komende periode zal de gehele collectie middenformaat en een deel van het kleinbeeldmateriaal gedigitaliseerd worden.

   
  DVD-R

2007

02-05

MAM-A Archive Gold CDR en MAM-A Archive Gold DVD-R

Nu ook leverbaar voor archivering van uw eigen kostbare digitale foto's of uw scanwerk. MAM-A Archive is een uitstekend CD/DVD materiaal met een lange houdbaarheid.

2006

17-11

Expositie 111 Minna Gallery te San Francisco

Op uitnodiging van Rods & Cones wordt in San Francisco deelgenomen aan een expositie in de 111 Minna Gallery te San Franciso USA. Het getoonde werk is uit de portfolio Painted by Nature. Het contact met Rods & Cones in Santa Cruz is tot stand gekomen na levering van colormanagement. Het 10 jarig jubileum was voor Rods & Cones aanleiding een aantal van haar klanten uit te nodigen voor de expositie.

06-11

Presentatie op de kunstmarkt in de Jan van Goyenstraat te Heemstede.

Fotowerk gemaakt in 2004 en 2005. Gedrukt op royaal formaat is het verassend door detail, kleur en sfeer. De kunstmarkt in de Jan van Goyenstraat te Heemstede is een jaarlijks terugkerend evenement.

02-07

Digitaliseren van een archief van ca. 4500 stuks middenformaat.

01-10

Onderzoekers IBM bevestigen belang van goede opslag

Zie informatie op tweakers.net/nieuws

2005

12-10

Uitnodiging vanuit USA voor expositie.

03-10

Ministerie van LNV

Ministerie van LNV heeft een omvangrijk archief van diapositieven. Fotoscan verwerft de opdracht deze te digitaliseren.

12-07 Scannen en vakafdruk compleet in wissellijst.

Wij zijn gestart met het leveren van een vakafdruk compleet met passe-partout en wissellijst, gereed om op te hangen. Zie de prijsinformatie-pagina's.

02-09

Vervanging kleurbeheer door professionele hardware en software.

Fotoscan levert nu ook maatwerk papier/printer kleurprofielen.

01-04

Website in een nieuw jasje

2004

02-12

Expositie

Van donderdag 2 december tot dinsdag 1 maart 2005 exposeert de Heemsteedse fotograaf Willem van den Berg in het Instituut voor Fysiotherapie aan de Burg. van Lennepweg 1 in Heemstede.Onder de titel “Adempauze” exposeert Willem een verzameling van een twintigtal werken. De foto’s, in kleur en zwart-wit, zijn gemaakt in de periode van 1980 tot 2004 en tonen sfeervolle opnamen met een mix van architectuur en natuur

10-08

Expostie Zeddam.

In Zeddam wordt deelgenomen aan de jaarlijkse kunstbeurs.